Покращте свою пам’ять та концентрацію за допомогою цих 4 простих напоїв

Здоров’я мозку впливає на всі аспекти життя: від пам’яті та когнітивних здібностей до настрою і зосередженості. У молодості ми рідко задумуємося про це, але з віком біологічні зміни стають відчутнішими. Щоб уникнути проблем із пам’яттю та концентрацією у майбутньому, варто ретельно обирати продукти харчування.

Деякі напої мають величезну користь для мозку, оскільки містять важливі поживні речовини, які підтримують пам’ять, настрій та зосередженість. Дієтолог Варша Кхатрі вказує на кілька напоїв, які особливо корисні для пам’яті та концентрації.

Зелений чай

Зелений чай, багатий антиоксидантами, особливо катехінами, є корисним для здоров’я мозку. У ньому помірна кількість кофеїну підвищує концентрацію та увагу без неприємного ефекту тремору, що часто відбувається при зловживанні кавою.

Зелений чай також містить амінокислоту L-теанін, яка сприяє релаксації та зменшенню стресу. Це особливо цінно в періоди напруженості. Крім того, споживання зеленого чаю сприяє схудненню, тож питання “пити чи не пити” може бути вважати риторичним.

“Золоте молоко”

Лате з куркумою, відоме також як “золоте молоко”, містить потужну сполуку куркуміну, яка відома своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями.

Куркумін пов’язують із покращенням настрою та пам’яті за рахунок стимулювання нейротрофічного фактору головного мозку (BDNF), що регулює розвиток нейронів. Нейрони – це клітини нервової системи, які відіграють важливу роль у передачі, обробці та зберіганні інформації. Вони є основними складовими нашої нервової системи.

Вживання лате з куркумою може сприяти зменшенню запалення в мозку, що, в свою чергу, може знизити ризик погіршення когнітивних функцій.

Чорничний смузі

Напевно, кожна людина полюбляє починати свій ранок зі смузі, а найкращим вибором для здоров’я мозку є чорничний. Чорниця містить велику кількість антиоксидантів, особливо флавоноїдів, які відомі своїм позитивним впливом на когнітивні функції.

Також споживання чорниці може поліпшити пам’ять та захистити мозок від окислювального стресу (який виникає внаслідок дисбалансу між кількістю вільних радикалів та здатністю клітин їх нейтралізувати).

Один келих чорничного смузі вранці не лише принесе вам море задоволення, але й допоможе зберегти здоров’я вашого мозку.

Буряковий сік

Буряк може підвищувати когнітивні функції завдяки високому вмісту нітратів. Після перетворення їх в організмі на оксид азоту, цей сполук допомагає розширити кровоносні судини, покращити кровообіг та доставку кисню до мозку.

Покращений кровообіг може збільшити когнітивні функції, підвищити пам’ять і покращити концентрацію уваги.

Сік з буряка — це природний і смачний спосіб поліпшити свої когнітивні здібності та підтримувати концентрацію уваги протягом дня.

Читайте також: