Вчені назвали найкориснішу картоплю: їжте її щодня щоб знизити тиск та вагу

Навряд чи знайдеться людина, яка б не любила картоплю. З неї можна приготувати безліч апетитних страв, які завжди знаходять місце на нашому столі. Проте, деякі люди вважають цей овоч не надто корисним через його калорійність та вміст крохмалю. Насправді, це не так. Просто потрібно правильно готувати картоплю, щоб вона зберегла всі свої поживні речовини та корисні мікроелементи.

Яка картопля найкорисніша для організму людини

Американські науковці провели дослідження та виявили, що запечена або відварена картопля в лушпинні є найкориснішою. Це особливо актуально для людей з проблемами зайвої ваги та серцево-судинної системи.

У дослідженні взяли участь 18 осіб із зайвою вагою, які протягом 30 днів щоденно споживали по 6-8 картоплин у лушпинні. Після місяця учасники пройшли медичне обстеження, яке показало значне зниження артеріального тиску та маси тіла.

Науковці дійшли висновку, що запечена чи варена картопля в мундирі не шкодить здоров’ю і не сприяє збільшенню маси тіла. Навпаки, правильно приготована картопля корисна для серцево-судинної системи та сприяє схудненню.

Експерти підкреслюють, що одна порція вареної чи запеченої картоплі містить лише 109 ккал і є багатою на корисні речовини. Водночас від смаженої картоплі краще утримуватися, оскільки під час приготування втрачаються всі корисні речовини, залишаючи лише жир та крохмаль.

Читайте також: