Усик став найкращим боксером у світі незалежно від вагової категорії за версією The Ring

Абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Олександр Усик став найкращим боксером у світі незалежно від вагової категорії (P4P). Авторитетний журнал The Ring представив оновлений список найкращих бійців.

Усик піднявся з третього рядка, порівняно з попереднім рейтингом. Японець Наоя Іноуе зберіг друге місце, тоді як американець Теренс Кроуфорд став третім. Інших змін у найкращій десятці не відбулося.

У ніч на 19 травня Усик завдав британцю Тайсону Ф’юрі першої поразки у професійній кар’єрі в поєдинку, який пройшов на Kingdom Arena в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). У дев’ятому раунді Олександр відправив Циганського короля в глибокий нокдаун, і лише втручання рефері не дозволило бою завершитися достроково. У результаті перемогу було присуджено українцю роздільним рішенням суддів: 115-112, 113-114 та 114-113.

Усик став першим в епоху чотирьох поясів абсолютним чемпіоном світу у хевівейті. У надважкій вазі востаннє статусом абсолюту володів Леннокс Льюїс у 1999 році, але тоді для цього звання було достатньо трьох титулів.

Рейтинг найкращих боксерів світу за версією The Ring:

  1. Олександр Усик;
  2. Наоя Іноуе;
  3. Теренс Кроуфорд;
  4. Сауль Альварес;
  5. Артур Бетербієв;
  6. Дмітрій Бівол;
  7. Еррол Спенс;
  8. Джервонта Девіс;
  9. Джессі Родрігес;
  10. Юнто Накатані.

Читайте також: