Україна має ще одного чемпіона: Денис Берінчик завоював титул WBO у легкій вазі, здолавши Емануеля Наваррете

Вранці 19 травня в Україні відбувся ще один важливий бій для українських прихильників боксу – Денис Берінчик зустрівся з Емануелем Наваррете в американському Сан-Дієго.

Боксерське шоу пройшло на арені “Pechanga Arena”, де на кону головного бою стояв титул чемпіона світу за версією WBO. Це був вже другий бій для українських вболівальників боксу за останню добу.

Денис Берінчик вперше в кар’єрі здобув титул чемпіона світу. У поєдинку за пояс WBO у легкій вазі непереможений українець переміг мексиканця Емануеля Наваррете.

Як минув бій Берінчик — Наваррете

Перші два раунди боксери провели в розвідці, обережно досліджуючи один одного. Берінчик діяв активніше. У третьому раунді Наваррете кілька разів промахнувся, тоді як Денис контролював центр рингу.

Наступний раунд був значно активнішим і видовищнішим. Обидва боксери обмінялися потужними ударами по тулубу та голові, показуючи рівний старт поєдинку.

У середині п’ятого раунду і Берінчик, і Наваррете викидали кілька влучних двійок. Поєдинок швидко досягнув свого екватора, боксери часто сходилися у клінчах.

Рівний бій у Сан-Дієго продовжувався. Берінчик націлено бив у груди суперника, щоб збити йому дихання, і класно рухався по рингу, нівелюючи перевагу Наваррете в довжині рук. Українець часто використовував двійки, які проходили у суперника.

У 9-му раунді боксери кинулися в атаки. Коли Берінчик намагався викинути кілька комбінацій, Наваррете зустрічав його у клінчі. Суддя двічі втручався в бій.

Десятий раунд став справжнім чемпіонським, і залишився за Берінчиком. Після цього раунду стало видно, як складно дихає Наваррете, тоді як Берінчик виглядав свіжішим.

В 11-му раунді Берінчик опинився на настилі рингу, але це не був нокдаун – він просто перечепився за ногу і впав. Бій продовжився, боксери змагалися на зустрічних курсах. Передостанній раунд був дуже напруженим, суддя все частіше втручався у хід бою.

Наваррете намагався зловити Берінчика аперкотом, але українець майстерно ухилявся. Напруга зростала з кожною секундою до кінця бою.

Після 12 раундів переможця визначили судді: 115:113, 112:116, 116:112 на користь Берінчика.

Таким чином, Денис Берінчик став чемпіоном світу за версією WBO у легкій вазі, забезпечивши другу велику перемогу для України за кілька годин.

Нагадаємо, 12 травня українець Василь Ломаченко нокаутував австралійця Джорджа Камбососа та завоював вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі.

Читайте також: