Олександр Усик здолав Ф’юрі у запеклому бою та став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Поєдинок між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі став головною подією вечора боксу в Ер-Ріяді. Це був перший в історії бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в епоху чотирьох поясів. Усик захищав свої чемпіонські титули WBA, WBO та IBF і прагнув відібрати титул WBC у Ф’юрі.

Перший раунд активніше розпочав Усик. Ф’юрі дозволяв українцеві наносити удари, хоча наприкінці пропустив удар зліва у скроню.

У другому раунді британець діяв активніше, хоча Усик продовжував намагатися затискати його у куті. У третьому раунді українець комбінував удари в голову та тулуб Ф’юрі.

Протягом першої половини бою Усик частіше атакував і затискав Ф’юрі біля кутів рингу, тоді як британець намагався контратакувати, використовуючи аперкоти. Лише у шостому раунді Ф’юрі виглядав активніше і завдав кілька потужних ударів по українцеві. Найактивнішим став сьомий раунд: спочатку Ф’юрі завдав ще одного аперкота, а ближче до кінця раунду Усик відповів серією потужних ударів по британцеві.

Восьмий раунд відзначився тим, що Усик пробив Ф’юрі точно в ніс, спричинивши кровотечу у британця. У дев’ятому раунді Ф’юрі опинився в нокдауні, але зумів протриматися до кінця раунду. Усик продовжував домінувати і в наступних двох раундах, а у 11-му британець частково відновив контроль над поєдинком.

Переможця визначали за суддівськими записками, оскільки обидва боксери протрималися всі 12 раундів. Українець Олександр Усик переміг роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114.

Таким чином Олександр Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

Читайте також: