Ангеліна Калініна впевнено старувала з перемоги над “нейтральною” суперницю на турнірі WTA 500 у Страсбурзі

Українська тенісистка Ангеліна Калініна  (WTA 31) успішно розпочала виступи на турнірі WTA 500 у Страсбурзі, здобувши перемогу над Анастасією Павлюченковою (WTA 21), яка виступала під “нейтральним” прапором, у трьох сетах.

Цьогоріч змагання у Страсбурзі проходять у новому статусі: до 2023 року турнір мав категорію 250. Для Калініної це перший виступ на WTA у Страсбурзі. Вона стартувала з першого кола, де зустрілася з восьмою сіяною Павлюченковою. Це було перше очне протистояння тенісисток.

Результат виступу українки

На початку першого сету суперниці йшли рівно. Першою здалася Калініна: у п’ятому геймі вона відбила три брейкпойнти, але все ж дозволила суперниці зробити брейк на своїй подачі. Втім, надалі українка не поступалася: виграла наступні чотири гейми та завершила партію з рахунком 6:3 на свою користь.

У другому сеті боротьба знову була рівною, але цього разу Калініна двічі поступилася: віддала суперниці шостий та восьмий гейми на своїй подачі. Партія завершилася поразкою українки — 3:6.

У третій партії перші чотири гейми тенісистки вигравали на своїх подачах. Втретє за матч Калініна першою дозволила суперниці зробити брейк на своїй подачі. Проте вже у шостому геймі на подачі Павлюченкової українка взяла реванш.

За рахунку 4:3 матч було перервано через дощ. Перерва виявилася на користь Калініної: вона здобула перемогу 6:4. Матч тривав 2 години 49 хвилин. За цей час Калініна зробила чотири ейси та припустилася трьох подвійних помилок.

  • WTA 500. Страсбург. Перше коло

Ангеліна Калініна (Україна) — Анастасія Павлюченкова 2:0 (6:3, 3:6, 6:3)

Калініна стала першою українкою, яка пройшла у друге коло турніру. Крім того, в одиночному розряді свій стартовий матч проведе перша ракетка України, Еліна Світоліна (19 WTA), яка буде захищати титул чемпіонки змагань.

У другому колі Калініна зустрінеться з переможницею матчу між Фіоною Ферро з Франції та однією з кваліфікаційних гравчинь.

Читайте також: