Ангеліна Калініна завершила виступи на римському WTA 1000, поступившись Марії Саккарі

Ангеліна Калініна (№31 WTA) завершила свої виступи на турнірі WTA 1000 у Римі, поступившись у матчі третього кола восьмій ракетці світу, грекині Марії Саккарі.

На старті турніру в Італії Калініна зустрілася з іншою українкою, Лесею Цуренко, яка знялася з матчу 1/32 фіналу під час першого сету.

Перед цією зустріччю в Римі Калініна та Саккарі зіграли два матчі, кожна з них виграла один раз. Це був їх перший поєдинок на ґрунтових кортах.

Під час першого сету обидві тенісистки зробили обмін брейками у сьомому й восьмому геймах, і результат сету був вирішений у тайбрейку. На початку тайбрейку Калініна здобула перевагу в два розіграші, але потім поступилася Саккарі п’ятьма поспіль розіграшами. Загалом Саккарі перемогла в тайбрейку з рахунком 7:4 після 1 години 17 хвилин гри на корті.

У другому сеті Калініна програла з розгромним рахунком 0:6 за 34 хвилини. Українка не змогла здійснити жодного брейку та поступилася “сухим” сетом вперше з лютого.

  • WTA 1000. Рим. 1/16 фіналу

Марія Саккарі (Греція, 5) — Ангеліна Калініна (Україна, 30) — 2:0 (7:6(4), 6:0)

Після невдалого виступу у Римі, минулорічна фіналістка Italian Open, Ангеліна Калініна втратила своє місце у топ-50 світового рейтингу та опустилася на 56-ту позицію.

Читайте також: