Еліна Світоліна втратила три матчболи та програла другій ракетці світу Сабалєнці на турнірі WTA 1000 у Римі

Перша ракетка України, Еліна Світоліна (WTA 19), завершила свій виступ на турнірі WTA 1000 у Римі, зазнавши поразку у трьох сетах від “нейтральної” тенісистки, Аріни Сабалєнки (WTA 2).

Світоліна була єдиною українською представницею, яка пройшла до 1/8 фіналу на турнірі WTA 1000. Раніше в третьому колі змагань зазнали поразки Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська, а у другому колі Марта Костюк та Леся Цуренко.

У 1/8 фіналу суперницею Світоліної стала Аріна Сабалєнка, друга ракетка світу. Це була їх четверта зустріч: українка перемогла лише один раз з трьох попередніх матчів — у вересні 2020 року у Страсбурі.

Як пройшов матч між Світоліною та Сабалєнкою

У першому сеті Світоліній вдалося зробити два брейки: спочатку при рахунку 1:1, а потім — при рахунку 3:3, коли Сабалєнка зрівняла під час гейму на подачі української тенісистки. Цього вистачило Світоліній, щоб виграти перший сет з перевагою одного брейку.

Другий сет закінчився поразкою Світоліної 1:6. Вона здобула лише один гейм завдяки брейку, програвши всі інші гейми на своїй подачі.

Найбільш напруженим був третій сет у цьому поєдинку. Еліна спочатку вийшла вперед 2:0, але потім програла чотири гейми поспіль. Вона змогла відновити рівновагу, вийшовши вперед з рахунком 6:5 і навіть мала два матчболи у 12-му геймі, але не змогла їх використати, що привело до тай-брейку.

Тай-брейк також виявився напруженим для українки. При рахунку 3:5 вона виграла чотири з наступних п’яти розіграшів, отримала ще один матчбол, але не вдалося його реалізувати. Після цього Сабалєнка забрала два останні очки та виборола перемогу.

Матч тривав 2 години і 22 хвилини. Світоліна поступилася не лише за показниками брейкпойнтів (14% проти 72% у “нейтральної” тенісистки), а й за їх використанням (28% проти 86%).

  • WTA 1000. Рим, 1/8 фіналу

Еліна Світоліна (Україна, 19) — Аріна Сабалєнка (2) 1:2 (6:4, 1:6, 6:7(7))

Наступним турніром для Світоліної стане Ролан Гаррос, де вона заявлена в основній сітці.

Читайте також: