Еліна Світоліна переграла “нейтральну” тенісистку Калінську та пройшла у 1/8 фіналу римського WTA 1000

Перша ракетка України, Еліна Світоліна (WTA 19), успішно пройшла до 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі, перегравши “нейтральну” тенісистку Анну Калінську за два сети.

Світоліна та Калінська раніше не зустрічалися на корті до цього турніру. Наразі в особистих поєдинках Світоліна попереду з рахунком 1:0.

У першому сеті Світоліна здобула три гейми поспіль, не дозволяючи Калінській виграти гейми на своїй подачі, і закрила перший сет з рахунком 6:3 на свою користь.

Початок другого сету був вдалим для українки — Калінська втратила свою подачу і гейм на початку. Але згодом “нейтралці” вдалося вирівняти рахунок на четвертому геймі (2:2).

Вирішальним моментом другого сету став п’ятий гейм на подачі Калінської, де вона відіграла два брейкпоінти, але в кінці Світоліна все ж вийшла вперед і здобула перемогу у цьому сеті з рахунком 6:3. Матч тривав 1 годину і 14 хвилин. Українка допустила лише одну подвійну помилку, і лише один раз вона подала навиліт.

  • WTA 1000. Рим, третє коло

Еліна Світоліна (Україна, 19) — Анна Калінська (26) 2:0 (6:3, 6:3)

У наступному колі перша ракетка України зіткнеться з другою ракеткою світу, “нейтральною” Аріною Сабалєнко, яка раніше перемогла Даяну Ястремську. Крім Даяни свої виступи також завершила Ангеліна Калініна, поступившись Марії Саккарі (Греція, №8 WTA).

Читайте також: