Жіноча збірна України виграла етап Кубка світу з фехтування на шаблях у Пловдиві

Жіноча збірна України здобула “золото” у командному змаганні, яке відбулося в рамках етапу Кубка світу з фехтування на шаблях у болгарському Пловдіві.

Нашу країну у цьому змаганні представили Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова.

На шляху до фіналу українські фехтувальники послідовно обіграли збірні Алжиру (45:35), США та Франції (обидва рази – 45:38). В останньому протистоянні лідерові збірної України Ользі Харлан вдалося взяти реванш у першого номера світового рейтингу Сари Бальцер за вчорашню поразку в індивідуальному фіналі.

У вирішальній сутичці “синьо-жовті” зійшлися з командою Іспанії. Перед останньою, дев’ятою, сутичкою Україна поступалася з рахунком 37:40. Але та сама Харлан допомогла зробити камбек, впевнено обігравши Араселі Наварро і принісши своїй команді вольову перемогу 45:43.

Збірна українських шаблісток змогла виграти етап Кубка світу вперше за рік – попередній тріумф був датований травнем 2023-го. Цього сезону, нагадаємо, ця команда посідала друге місце в Афінах (там у фіналі перемогли француженки) і виборювала “бронзу” в бельгійському Синт-Нікласі.

Згадане “срібло”, здобуте українськими шаблістками у столиці Греції у березні, дозволило їм завоювати командну ліцензію на Олімпіаду-2024. До початку Олімпіади наша збірна візьме участь у ЧЄ-2024, що проходитиме з 18 по 23 червня у швейцарському Базелі.

Читайте також: