Чорнослив: корисні властивості сухофрукту, про які ми не здогадувалися

Американський дієтолог Крістофер Мор заявив, що чорнослив потрібно вживати кожен день. Виявляється, цей сухофрукт багатий на клітковину та допомагає полегшити стан при захворюваннях кісток.

Зазначається, що американські ортопеди довели, що при щоденному вживанні цього сухофрукту, можна запобігти втраті кісткової маси. Чорнослив допомагає боротися з остеопорозом та іншими руйнівними для кісток захворюваннями.

Мор наголосив, що у всього 100 г чорносливу міститься близько 7 грамів клітковини. Добова її потреба для жінок становить 22-28 грамів, чоловіків – 28-34 грами. Особливо продукт корисний для літніх людей.

Ортопеди провели дослідження, в якому взяли участь люди похилого віку, в яких діагностували остеопенію – зниження мінеральної щільності кісток. Результати показали, що ті люди, які вживали по 5-6 чорнослив в день протягом півроку, не втрачали кісткову масу.

Така ж кількість чорносливу буде корисна і при серцевих недугах і захворюваннях, що супроводжуються запальними процесами.