Їжте ці фрукти і ягоди щодня, щоб позбутися зайвого жиру та контролювати апетит

Кожен з нас мріє про струнку та підтягнуту фігуру, особливо у літній сезон. А тому дієтологи рекомендують окрім фізичних вправ, додати до свого раціону свіжі фрукти та ягоди. Тож розповідаємо, про п’ять фруктів, які не лише смачні, але й чудово допомагають спалювати жир та контролювати апетит.

Які фрукти та ягоди допомагають у схудненні

Яблука та груші

Ці два фрукти насичені флавоноїдами і клітковиною, що сприяє здоровому травленню та функціонуванню кишківника. Крім того, споживання яблук і груш допомагає регулювати рівень цукру в крові. Фахівці рекомендують споживати їх з шкіркою, оскільки саме там знаходиться найбільша кількість антиоксидантів та вітамінів.

Чорниця

Науковці провели дослідження з участю 100 тисяч добровольців, в результаті якого було встановлено, що чорниця багата на флавоноїди, які допомагають зберігати здорову вагу. Особливо цілий ряд фруктів та ягід темного кольору, включаючи чорну смородину, ожину, лохину та шовковицю, багаті антиоксидантами. Ці властивості залишаються і після заморожування, тому можна споживати їх навіть з морозильної камери.

Полуниця

Ці ягоди містять значну кількість антоціанінів, які сприяють підтримці здорової ваги. Крім того, вживання полуниці, за словами дієтологів, допомагає активізувати ділянки мозку, відповідальні за запам’ятовування нової інформації.

Перець

Солодкий перець, здавалося б, може здатися овочем, проте це насправді фрукт. Він містить корисну для організму речовину капсаїцин, яка сприяє активізації метаболізму, що в свою чергу сприяє більш ефективному згорянню жирів.

Читайте також: