Не всі банани однаково корисні: експерт розповів, який колір плоду може завдати шкоди організму

Банани є одними з найпопулярніших фруктів у світі, доступні протягом цілого року. Вони відносно дешеві та багаті на корисні речовини. Проте не всі банани однаково корисні. Експерт з харчування, професор Свен-Девід Мюллер, у своєму інтерв’ю для журналу “FITBOOK” попереджає, що деякі з них можуть навіть нашкодити, а також розповідає, які плоди слід обирати для безпечного вживання.

Колір бананової шкірки та її стиглість

Бананова шкірка темніє в міру дозрівання фрукта. Спочатку він темно-зелений, потім стає жовтим, а з часом буріє. Професор Мюллер пояснює, що коричневі плями на шкірці є результатом бродіння в плодах. Ці плями не шкідливі, якщо в банані їх всього декілька.

Вміст поживних речовин у бананах

Незалежно від ступеня стиглості, вміст таких мінеральних речовин, як калій або магній, в бананах залишається незмінним. Однак змінюється кількість харчових волокон. Чим стигліший банан, тим менше в ньому міститься. Менше клітковини означає менше користі для травної системи.

Які банани не можна їсти

Професор Мюллер не радить вживати в їжу банани, які:

  • Підрум’янені в середині. Це означає, що банан запустив процес бродіння і може викликати проблеми з травленням.
  • Вони бувають повністю зеленими і недозрілими. Зелені банани містять крохмаль, який важко перетравлюється і може викликати здуття живота і діарею. Крім того, зелені банани можуть містити токсини, які тільки нейтралізуються в процесі дозрівання.

Безпечні плоди для вживання

Найкраще вживати в їжу банани з жовтою шкіркою з невеликими коричневими плямами. Такі банани солодкі, м’які і багаті корисними речовинами.

Читайте також: