Як зберегти банани на тиждень або місяць без чорних плям

Всім відомо, що банани недовговічні. З часом вони стають м’якими, перетворюючись на пюре. Але не поспішайте викидати недостиглі плоди! Кулінарний експерт Армен Адамян поділився секретом, як зберегти банани свіжими протягом цілого тижня.

Як зберігати банани свіжими

Згідно з рекомендаціями експерта, банани слід відокремити один від одного та упакувати в окрему харчову плівку. Це допоможе зменшити вироблення етилену, що сприяє збереженню свіжості вашого фрукту протягом 7 днів.

Крім того, щоб продовжити термін придатності бананів, можна використати звичайну фольгу, якою слід обмотати верхівку грона. Таким чином, фрукти можуть залишитися свіжими довше.

Для збереження бананів і запобігання їх почорнінню рекомендується тримати їх у холодильнику. Охолодження сповільнює процес дозрівання, тому навіть якщо шкірка почорніє, всередині банан залишиться твердим.

Іноді банани нарізають на стіл для гостей. Щоб уникнути почорніння залишків, рекомендується збризнути фрукт лимонним соком.

Якщо ви вирушаєте далеко, але не плануєте їсти банани або взяти їх з собою, можна просто поставити їх у морозилку. Там вони збережуться приблизно місяць. Для використання в подальшому їх потрібно розморозити при кімнатній температурі, наприклад, для приготування смузі або бананових панкейків.

Читайте також: