Українські гімнасти пробились до чотирьох фіналів Євро-2024 серед юніорів

Українські юніори-гімнасти показали вражаючий результат, пробившись одразу до чотирьох фіналів на чемпіонаті Європи-2024. Це сталося за підсумками кваліфікаційних змагань, що відбулися у четвер, 25 квітня.

Юніорський чемпіонат стартував наступного дня після дорослого, де Олег Верняєв здобув “срібло” в особистому багатоборстві, а Україна загалом гарантувала собі п’ять фіналів.

Перший день юніорського Євро приніс розіграш нагород у командному багатоборстві та кваліфікацію до окремих фіналів (в особистому багатоборстві та на снарядах).

Українська команда, хоч і не здобула призового місця, посівши 12-те місце з сумою 230.61 бали, все ж продемонструвала гарні результати. До складу збірної увійшли Юрій Ємельянов, Владислав Власенко, Іван Завада, Іван Рудий та Святослав Швед.

Особливо блиснули два українські юніори, пробившись до фіналів у чотирьох дисциплінах. Найуспішнішим снарядом для них стали паралельні бруси, де кваліфікувалися як Рудий, так і Швед. Рудий, до того ж, показав другий результат у кваліфікації.

Хто пройшов до фіналів Євро-2024 серед юніорів

  • Паралельні бруси: Іван Рудий (2-е місце у кваліфікації), Святослав Швед (7-е місце)
  • Перекладина: Іван Рудий (4-е місце)
  • Кільця: Святослав Швед (7-е місце), Іван Рудий (перший запасний)
  • Багатоборство: Іван Рудий (6-е місце)

Фінали з окремих видів гімнастики відбудуться 27 квітня, а 28 квітня, в останній день чемпіонату, юніори розіграють медалі в багатоборстві.

Читайте також: