Дар’я Білодід здобула “золото” на Євро-2024 з дзюдо

На чемпіонаті Європи з дзюдо у Загребі, столиці Хорватії, українська спортсменка Дар’я Білодід виборола золоту медаль у ваговій категорії до 57 кг.

На своєму шляху до перемоги 23-річна українка здолала п’ятьох суперниць. У перших раундах вона випередила Піхлу Салонен з Фінляндії та Ацелію Топрак з Азербайджану. У чвертьфіналі Білодід знову довела свою перевагу, перемігши Тімну Нельсон-Леві з Ізраїлю, а у півфіналі – Етері Ліперталіані з Грузії.

У фіналі українська спортсменка зіткнулася зі словенкою Каєю Кайзер. Цікаво, що рік тому на тому ж етапі змагань в Загребі, Білодід зазнала поразки від Кайзер, отримавши третє попередження.

Цього разу переможця визначали після 4 хвилин основного часу у форматі “золотого рахунку” (golden score). На третій хвилині додаткового часу українка виявилася сильнішою, оскільки суперниця отримала третє шидо і червону картку.

Ця золота медаль стала для Дар’ї Білодід четвертою на чемпіонатах Європи. Раніше вона виборола золото у 2017 та 2019 роках, а також стала срібною призеркою у 2021 році, виступаючи у ваговій категорії до 48 кг.

Читайте також: