Костюк поступилася Рибакіній в двох сетах у фіналі турніру WTA 500 у Штутгарті

У півфінальному матчі Костюк, яка посідає 27-е місце в світовому рейтингу, здобула перемогу над 8-ою ракеткою світу та чемпіонкою Вімблдона 2023 року Маркетою Вондроушовою з Чехії. Зустріч тривала 1 годину 36 хвилин і завершилась з рахунком 2:0 (7:6, 6:2) на користь українки.

Проте, у фінальному матчі Марта поступилася представниці Казахстану Єлені Рибакіній (№4 WTA). У півфіналі Єлена Рибакіна здолала лідерку рейтингу Ігу Швьонтек в трьох сетах.

Варто зазначити, що це була вже четверта зустріч Костюк і Рибакіної на рівні основного туру, з перевагою Марти 2:1, але їхній останній матч виграла Єлена на US Open-2023.

У фіналі Костюк стартувала з втратою гейму на своїй подачі. У першому сеті українка не мала жодного брейкпойнту, а Рибакіна зробила ще один брейк і виграла сет з рахунком 6:2. Другий сет розпочався аналогічно: Костюк втратила перший гейм на власній подачі, а Рибакіна використала цю можливість для брейку.

Костюк заробила свої перші брейкпойнти у матчі, коли рахунок був 2:3 на користь Рибакіної в другому сеті — аж три. Однак усі вони були відіграні казахстанкою, яка втримала подачу. Після цього Рибакіна знову зробила брейк і закріпила свою перемогу з рахунком 6:2 у другому сеті.

Рибакіна уперше здобула титул у Штутгарті, що перервало серію Іги Швьонтек, яка двічі поспіль триумфувала на місцевих кортах.

  • WTA 500 (Штутгарт). Фінал

Єлена Рибакіна (Казахстан, 4) — Марта Костюк (Україна) 2:0 (6:2, 6:2)

Наразі єдиним титулом в активі Костюк залишається перемога на турнірі WTA 250 в Остіні у 2023 році.

Читайте також: