Марта Костюк здобула перемогу над третьою ракеткою світу та вийшла у півфінал турніру WTA 500

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 27) досягла півфіналу турніру WTA 500 у Штутгарті, розгромивши у чвертьфіналі третю ракетку світу, Коко Гофф з США. У складному поєдинку, що тривав три години, українська тенісистка взяла верх над німкенею Лаурою Зігемунд на старті турніру. В 1/8 фіналу Костюк здійснила камбек проти сьомої ракетки світу, Цінь Вень Чжен.

У чвертьфіналі Марта Костюк зіткнулася з чинною чемпіонкою US Open, Коко Гофф. Це була їх третя зустріч у матчах основної сітки WTA. У попередніх двох зустрічах, зокрема в чвертьфіналі Australian Open-2024, американка перемогла в трьох сетах.

У першому сеті Костюк двічі відігрувалась після програних подач, але не змогла зробити це втретє. Гофф завершила сет з рахунком 5:3 і брейком, закріпивши свою перевагу, реалізувавши другий сетпойнт.

Другий сет розпочався з обміну брейками, перший з яких виграла Гофф, забивши 4:2. Проте Костюк зрівняла рахунок на 4:4 і заробила сетпойнт на своїй подачі, який успішно реалізувала, відновивши паритет.

У вирішальному сеті Костюк не вдалося використати можливість вийти вперед 2:0, а Гофф відіграла три брейкпойнти. Пізніше американка зробила брейк, але Костюк швидко відігралася. При рахунку 5:4 на користь Костюк були три матчпойнти, але Гофф їх усі відіграла. У наступному геймі Гофф знову забрала брейк, але Костюк зуміла відігратися й перевести сет на тай-брейк.

У тай-брейку Костюк заробила чотири матчпойнти, ведучи 6:2. Гофф знову відіграла усі, але наступні два розіграші забрала українка, завершивши поєдинок. Вона використала восьмий матчпойнт і перемогла після 2 годин і 50 хвилин гри.

  • WTA 500 (Штутгарт, Німеччина). 1/4 фіналу

Марта Костюк (Україна) — Коко Гофф (США, 3) 2:1 (3:6, 6:4, 7:6)

У півфіналі Костюк зустрінеться з чинною чемпіонкою Вімблдону Маркетою Вондроушовою (WTA 8) із Чехії.

Читайте також: