Марта Костюк врятувала п’ять матчболів та вибила сьому ракетку світу з WTA 500 у Штутгарті

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 27) продовжує успішно виступати на турнірі WTA 500 у Штутгарті, здобувши другу поспіль перемогу. У 1/8 фіналу їй вдалося обіграти сьому ракетку світу Цінь Вень Чжен (Китай, WTA 7).

Костюк – єдина представниця України на турнірі в Штутгарті. У своєму першому матчі вона здобула перемогу в тривалому трьохгодинному матчі проти німкені Лаури Зігемунд.

Це вже друга зустріч Костюк з Чжен. Їхній попередній матч у 2023 році завершився перемогою китаянки. Цього разу українка взяла реванш, здобувши вольову перемогу у трьох сетах.

Костюк розпочала матч дуже впевнено, одразу ж здобувши брейк та повівши 3:0. Їй вдалося втримати перевагу до кінця партії, не програвши жодного гейму на своїй подачі. Рахунок: 6:2 на користь українки.

Початок другого сету був рівним, з шансами на брейк для обох тенісисток. Проте, Костюк не змогла реалізувати свої брейкпойнти, а за рахунку 2:2 вже сама змушена була відігравати брейкпойнти Чжен. Українці це вдалося, але в кінцівці сету вона все ж таки програла, не використавши три брейкпойнти при рахунку 4:4 і пропустивши брейк у наступному геймі. Рахунок: 4:6 на користь китаянки.

Вирішальний сет розпочався невдало для Костюк – вона програла перший гейм на своїй подачі. Здавалося, що Чжен вже зовсім близько до перемоги, адже їй лише потрібно було втримати перевагу. Проте, Костюк проявила стійкість і здобула два поспіль брейки, зрівнявши рахунок 5:5.

Напруження наростало, адже Чжен мала п’ять матч-пойнтів, щоб завершити матч. Але Костюк не здалася і зуміла відіграти всі п’ять, а потім з другої спроби сама реалізувала матч-пойнт, здобувши неймовірну перемогу. Рахунок: 7:5 на користь українки. Матч тенісисток тривав майже 3 години.

У чвертьфіналі турніру у Німеччині Костюк зіграє проти 3-ї сіяної Коко Гофф.

  • WTA 500 (Штутгарт, Німеччина). 1/8 фіналу

Цінь Вень Чжен (Китай) — Марта Костюк (Україна) 1:2 (2:6, 6:4, 5:7)

Читайте також: