Костюк розпочала ґрунтовий сезон з перемоги над Зігемунд в Штутгарті

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 27) здобула перемогу над німкенею Лаурою Зігемунд (Німеччина, WTA 84) в першому матчі на турнірі WTA 500 Porsche Tennis Grand Prix, який проходить у Штутгарті, Німеччина.

Марта Костюк – єдина представниця нашої країни на турнірі Porsche Tennis Grand Prix у Штутгарті, де вона розпочинає ґрунтовий сезон 2024 року.

У першому колі їй протистояла німецька тенісистка Лаура Зігемунд, яка отримала вайлдкард на участь у турнірі. Це була друга зустріч Костюк та Зігемунд в основній сітці WTA-туру: у 2019 році на хардовому турнірі в Люксембурзі німкеня здолала українку у трьох сетах.

Як пройшов матч Костюк у першому колі

Матч розпочався не найкраще для Костюк, яка програла перший гейм на власній подачі. Проте українка швидко зібралася і здобула два поспіль брейки, вийшовши вперед з рахунком 4:1. До кінця сету Костюк змогла втримати перевагу, відбивши три брейк-поінти та реалізувавши перший сет-пойнт. Підсумок першого сету – 6:3 на користь українки.

На старті другого сету Костюк знову взяла гейм на подачі Зігемунд, але німкеня одразу ж відповіла брейком. Проте українка не здалася і знову вийшла вперед з рахунком 3:2. За рахунку 5:4 Костюк мала шанс подати на матч, але не використала його. Зігемунд знову зрівняла рахунок, а потім здобула перемогу на тай-брейку з рахунком 7:4.

Третій сет розпочався з обміну брейками, який продовжився й у наступних геймах. Тенісистки йшли нога в ногу, досягнувши рахунку 4:4. Врешті-решт, Костюк змогла зібратися і здобути два останні гейми, здобувши перемогу з рахунком 6:4. Загалом матч тривав понад три години.

  • WTA 500 (Штутгарт, Німеччина). Перше коло

Марта Костюк (Україна) — Лаура Зігемунд (Німеччина, WC) 2:1 (6:3, 6:7, 6:4)

У другому колі турніру Марта Костюк зустрінеться з п’ятою сіяною та чинною фіналісткою Australian Open китаянкою Цінь Вень Чжен. На шляху до другого кола Чжен здолала в двох сетах румунку Сорану Кирстю з рахунком 6:2, 6:3.

Читайте також: