Ангеліна Калініна обіграла “нейтральну” росіянку у двох сетах і пробилася до півфіналу WTA у Руані

32-га ракетка світу, Ангеліна Калініна, здобула чергову перемогу на шляху до фіналу турніру WTA 250 у французькому Руані. У чвертьфінальному поєдинку українка здолала “нейтральну” росіянку Мірру Андрєєву (43 WTA) у двох сетах (6:4, 7:5).

Це вже друга поспіль перемога Калініної на цьому турнірі, де вона розпочала свій шлях з перемоги над француженкою Алізе Корне (6:4, 7:5). В 1/8 фіналу українка також у двох партіях обіграла італійку Мартіну Тревізан (6:2, 6:3).

У півфіналі Калініна зіткнулася з 16-річною росіянкою Міррою Андрєєвою, яка посідає 43-те місце в рейтингу WTA. Це було перше очне протистояння між ними.

У першому сеті обидві тенісистки досягли рахунку 4:4 за геймами, зробивши по три брейки. Завершуючи з рахунком 5:4 на свою користь, Ангеліна заробила сетпойнт на подачі суперниці, який успішно реалізувала — 6:4 на користь українки.

Другий сет Ангеліна почала з програної подачі, але відразу здійснила брейк у відповідь, а при рахунку 3:2 — ще один.

Пізніше українка вийшла вперед з рахунком 5:3, хоча не змогла закріпити перемогу на своїй подачі, вона не дала Андрєєвій можливості вивести сет у тай-брейк. Заробивши два матчпойнти при рахунку 6:5, вона реалізувала перший з них, отримавши перемогу у двох сетах за годину та 37 хвилин.

  • WTA 250 (Руан). Чвертьфінал

Ангеліна Калініна (Україна, 3) – Мірра Андрєєва (5) – 2:0 (6:4, 7:5)

У півфіналі Калініну очікує протистояння з несіяною польською тенісисткою Магдою Лінетт (60 WTA).

Читайте також: