Калініна здолала Тревізан та вийшла до чвертьфіналу турніру в Руані

Українська тенісистка Ангеліна Калініна (WTA 32) здобула чергову перемогу на турнірі WTA 250 у французькому Руані, пробившись до 1/4 фіналу. Калініна вдало стартувала на турнірі у Руані з матчу проти француженки Алізи Корне. Українка провела дві години на корті проти французької тенісистки і здолала її в двох сетах — 6:4, 7:5.

У матчі 1/8 фіналу Калініна здолала італійку Мартіну Тревізан (WTA 78) у двох сетах з рахунком 6:2, 6:3. Ця перемога стала для українки третьою в очній зустрічі з Тревізан, адже раніше вона вже двічі перемагала її на турнірах WTA у 2021 році.

Калініна відразу ж захопила ініціативу, тричі взявши брейк на подачі суперниці. Їй вдалося вийти вперед з рахунком 4:2, а потім 5:2. Тревізан здолала два брейки у відповідь, проте цього було недостатньо, щоб здолати наполегливу українку. Калініна впевнено довела сет до перемоги з рахунком 6:2.

У першому сеті матчу Калініна тричі здійснила брейк подачі Тревізан, хоча й дозволила італійці двічі відігратися. Ключовим моментом став шостий гейм, де Калініна здобула брейк, а потім довела його до перемоги 5:2.

Другий сет розпочався для Калініної невдало – вона двічі втратила свою подачу, відставши 1:1 та 2:2. Проте українська тенісистка не здалася і зуміла відігратися в обох випадках. У сьомому геймі Калініна знову здійснила брейк, а потім виграла гейм на своїй подачі, закріпивши перемогу в сеті з рахунком 6:3.

Матч тривав 1 годину 32 хвилини. Калініна продемонструвала кращу статистику брейк-поінтів, відігравши 60% з них, проти 13% у Тревізан.

Варто зазначити, що ця перемога стала для Калініної другою у 2024 році у чвертьфіналі турніру WTA. До цього їй вдалося пробитися до півфіналу турніру в Остіні, що відбувся наприкінці березня – на початку квітня.

У наступному раунді на Калініну чекає нове випробування – зустріч з “нейтральною” тенісисткою Міррою Андреєвою, яка посіяна під п’ятим номером.

  • WTA 250. Руан, 1/8 фіналу

Ангеліна Калініна (Україна) – Мартіна Тревізан (Італія) 2:0 (6:2, 6:3)

Читайте також: