Дієтологиня розповіла, чи корисніші цільнозернові макарони за білі

Макарони – дуже популярний продукт, який готують у багатьох родинах. Вибір пасти у магазинах – величезний. Але які краще обрати, щоб не нашкодити організму? І чи дійсно цільнозернові макарони корисніші? Про це розповіла дієтологиня Кароліна Топольська.

“Варто пам’ятати, що раціон повинен бути різноманітним. Іноді варто замінити макарони, наприклад, супом, салатом або крупою. Це забезпечить надходження в організм більшої кількості макро- і мікроелементів. Це не змінює того факту, що страви з макаронів можуть бути і є дуже цінними”, – зазначає дієтологиня.

Білі макарони і макарони грубого помелу трохи відрізняються за калорійністю в 100 г вареного продукту. Цільнозернові макарони мають меншу калорійність приблизно на 20-40 ккал, в залежності від обраного продукту харчування. Цільнозернові макарони також містять більшу кількість харчових волокон, які є важливим елементом відновної дієти. Харчові волокна благотворно впливають на роботу кишечника. Аналізуючи склад пасти, наданий Міністерством сільського господарства США, можна помітити, що цільнозернові макарони містять вітаміни групи В, а також магній, фосфор і цинк. Беручи до уваги всі аспекти, це буде здоровим і хорошим вибором для скорочувальної дієти.

Цільнозернові макарони ситніші та мають багато клітковини. Отже, вибір очевидний. Однак, не слід забувати, що макарони – досить калорійна їжа, тому треба знати міру.

Читайте також: