Названо фрукт, який розкриває свої властивості лише після термічної обробки
Хоча багато хто вважає, що термічна обробка руйнує корисні речовини, насправді це не завжди так. Яскравим прикладом цього є яблука. Ці фрукти, безсумнівно, корисні у свіжому вигляді, але саме запікання розкриває їхній дійсно колосальний вплив на здоров’я.
Чим корисні запечені яблука
Так, під час запікання вміст вітаміну С дійсно дещо зменшується, кількість пектину в 100 г продукту, навпаки, зростає. Це пов’язано з випаровуванням води. Пектин – це надзвичайно цінна речовина, що володіє доведеною здатністю знижувати рівень холестерину в крові. Це, у свою чергу, сповільнює розвиток атеросклерозу та зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
За багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, таких як гастрит, лікарі рекомендують вживати яблука лише в запеченому вигляді. Завдяки тому, що вони не спричиняють бродіння в кишечнику, їх включають до раціону маленьких дітей, у післяопераційний період, для усунення дисбактеріозу та зниження рівня холестерину.
Читайте також:
- Їжте ці овочі у сирому вигляді, щоб отримати максимум користі
- Небезпечні для фігури: “дієтичні” фрукти, які не дають вам схуднути