Дієтологи їх радять: солодкі снеки, від яких ви не наберете зайву вагу

Звичайно, ніхто не заперечує, що іноді можна побалувати себе тістечком чи цукеркою, якщо це не стає звичкою. Проте, багато хто з нас стикається з постійною тягою до солодкого після їжі.

На щастя, дієтологи знають вихід. Вони рекомендують замінити шкідливі десерти на корисні та смачні альтернативи. Сертифікований тренер і дієтолог Джоанна Вен рекомендує 3 таких ласощі.

Темний шоколад

Темний шоколад є чудовим варіантом для задоволення бажання солодкого. На відміну від молочного шоколаду, темний має більший вміст какао та менший цукру, що забезпечує насичений та інтенсивний смак.

“У темному шоколаді міститься клітковина та здорові жири, які сприяють відчуттю насиченості, що в свою чергу допомагає стримувати бажання до солодкого та уникнути переїдання. Крім того, гіркота темного шоколаду задовольняє солодку потребу меншими порціями, ніж, наприклад, торт”, – зауважує Вен.

Вона також підкреслює, що помірне споживання темного шоколаду може знизити рівень стресу та кортизолу, що сприяє зменшенню емоційного переїдання.

Ягоди годжі

Ці червоні маленькі ягідки, славляться своїм багатим арсеналом антиоксидантів, таких як бета-каротин і вітамін С. Вони сприяють зміцненню імунітету та покращенню вигляду шкіри. Незважаючи на свою природну солодкість, ягоди годжі мають низький глікемічний індекс, що означає відсутність різких стрибків рівня цукру в крові. Це робить їх ідеальним вибором для тих, хто слідкує за своєю вагою.

“Ягоди годжі є низькокалорійними і багатими на клітковину, що може допомогти відчувати ситість і запобігти переїданню”, – зауважує дієтологиня.

Горіхова паста

Пасти з горіхів – це тема, яка часто залишається поза увагою в Україні. Проте вони насправді дуже корисні, бо містять в собі усю силу горіхів. Горіхи та пасти з них є відмінним джерелом здорових жирів та рослинного білка, надзвичайно поживні, що допомагають зменшити бажання переїдати та продовжують відчуття ситості. Крім того, горіхи багаті антиоксидантами та вітамінами, вони мають низький вміст вуглеводів, тому не викликають різких змін рівня цукру в крові.

Зараз на ринку представлено багато паст з різноманітними додатковими інгредієнтами: фруктами, кокосом, кавою, шоколадом і т. д. Ці варіанти все ще містять менше вуглеводів і цукру, ніж класичні шоколади або інші ласощі, але вони мають більш насичений смак.

Читайте також: