Вітамін молодості та краси: в яких продуктах міститься біотин та як він впливає на нашу зовнішність

Біотин благотворно впливає на стан шкіри та нігтів. Ця органічна речовина також покращує зовнішній вигляд нашого волосся, тому дуже важливо включити в свій раціон, продукти, багаті біотином.

Біотин містить пантотенову кислоту та інозит. Він класифікується як вітамін B7, а також як вітамін H. Вперше він був виділений в 1936 році з курячого жовтка.

Дефіцит вітаміну В7

Зустрічається відносно рідко. Однак, коли вони трапляються, то зазвичай супроводжуються досить неприємними та виснажливими симптомами. Дефіцит біотину в першу чергу викликає погіршення стану шкіри та її підвищену сприйнятливість до запалень і відлущування епідермісу. Ще одним характерним симптомом авітамінозу В7 є випадання волосся. Однак нестача біотину впливає не тільки на зовнішній вигляд нашого тіла. Його виснажливі симптоми також включають: сонливість, апатію, хронічну втому, тривогу, депресію, біль у м’язах, сенсорну гіперчутливість і навіть галюцинації. Типовим симптомом також може бути відчуття тривоги і поколювання в руках.

Біотин також необхідний для клітинного дихання: його дефіцит може призвести до збільшення утворення вільних радикалів. Особливо це стосується легенів. На щастя, у випадку авітамінозу перші ефекти помітні вже через кілька днів лікування біотином. Однак це не означає, що його можна переривати. Вітамінотерапія повинна тривати стільки, скільки рекомендує лікар.

Вплив біотину на шкіру, волосся та нігті

Вітамін B7 благотворно впливає на наше волосся, шкіру та нігті. Він містить частинки сірки, які мають захисну дію. Завдяки його наявності в клітинах шкіра стає міцнішою і стійкішою до пошкоджень. Біотин також підтримує синтез жирів, білків і цукру. Це призводить до поліпшення стану волосся, шкіри та зміцнення нігтів. Біотин варто приймати від випадіння волосся.

Він також добре допомагає при проблемах з підлітковими прищами. Він також корисний як профілактичний засіб проти облисіння та посивіння волосся. Завдяки біотину ми можемо насолоджуватися красивим, блискучим і густим волоссям і гладкою і пружною шкірою без видимих ​​ознак старіння. Також цей елемент відновлює нігтьову пластину.

Однак біотин не тільки благотворно впливає на нашу зовнішність. Він також усуває втомливі м’язові спазми і тремор. Він також покращує роботу нервової системи і підтримує вагітних жінок – покращує їх психічний стан і позитивно впливає на розвиток плоду .

Біотин також рекомендується людям з діабетом через регуляцію метаболізму глюкози в печінці, де вона зберігається організмом. Він підтримує синтез вітаміну С і бере участь у транспортуванні вуглекислого газу в різних метаболічних процесах. Разом з вітаміном К відповідає за правильне згортання крові.

Джерела біотину

Біотин міститься в їжі в невеликих кількостях. Його можна знайти, зокрема, в молоці, субпродуктах, яєчних жовтках, цвітній капусті, пивних дріжджах, сої, свіжому горосі та родзинках. Він також міститься в крабах, рисі, мигдалі, сардинах, шинці, моркві, помідорах і нежирному сирі.

Біотин також варто використовувати після тривалої інфекції або антибіотикотерапії. На засвоєння вітаміну B7 негативно впливає велика кількість води, алкоголю, жіночих гормонів і обробленої їжі.

Читайте також: