Лікарі назвали 7 каш, які розганяють метаболізм і спалюють жир

Лікарі вказали на сім видів каші, які не лише насичують організм усіма необхідними мікроелементами та вітамінами, але й сприяють зниженню зайвої ваги. Ці страви характеризуються низьким вмістом калорій, але активізують метаболізм і сприяють спалюванню жирових депо. Розповідаємо, які саме каші варто включити до раціону для швидкого схуднення перед літом.

Чому варто регулярно вживати крупи

Крупи є важливим джерелом вуглеводів, що насичують організм протягом тривалого часу. Вони багаті на рослинну клітковину, що дозволяє їм добре засвоюватися та сприяє оптимальному функціонуванню травної системи. Крім того, вони сприяють виведенню зайвих відкладень та токсинів з організму. Часто віддають перевагу гречці та вівсянці, але інші види крупів також мають велику користь.

Найкорисніші каші для швидкого схуднення

Лікарі рекомендують кілька видів каш, що допомагають знизити жирові відкладення: гречана, вівсяна, пшоняна, пшенична, кукурудзяна, перлова і рисова.

Найбільш ефективною вважається пшоняна каша, яка легко допомагає позбутися зайвої ваги, швидко розчиняючи жирові відкладення і запобігаючи їх повторному накопиченню. Лікарі стверджують, що саме пшоно є найефективнішим засобом у боротьбі з жиром. Регулярне вживання цієї каші може допомогти знизити вагу на 7 кілограмів протягом 2 тижнів.

Користь пшоняної каші:

  • запобігає анемії і покращує апетит;
  • поліпшує стан шкіри, волосся, нігтів;
  • стабілізує роботу нервової системи та покращує когнітивні функції;
  • підтримує здоров’я печінки, жовчного міхура і серцево-судинної системи;
  • виводить токсини і шлаки з організму.

Інші корисні каші для схуднення:

  1. Гречана каша. Багата на залізо і вітаміни, допомагає в профілактиці анемії. Містить лише 308 ккал на 100 г продукту.
  2. Пшенична каша. Покращує стан шкіри, волосся та нігтів, підвищує імунітет і знижує рівень холестерину в крові. Має 316 ккал на 100 г продукту.
  3. Вівсянка. Містить багато клітковини. Клітковина, в свою чергу, сприяє активізації метаболізму і процесу схуднення. У вівсянці, звареній на воді, лише 88 ккал на 100 г.
  4. Кукурудзяна каша. Цей гіпоалергенний продукт з низькою калорійністю (78 ккал на 100 г), сприяє розщепленню жирів і зниженню рівня “поганого” холестерину.
  5. Перловка. Корисна для очищення кишківника, виведення токсинів та шлаків з організму, особливо за умови запорів. Містить 108 ккал на 100 г.
  6. Рисова каша. Особливо корисною є каша з бурого рису. Такий рис допомагає вивести токсини з організму і насичує мінералами та вітамінами. Має 82 ккал на 100 г продукту.

Читайте також: