Названо найкорисніший сир, який легко знайти в будь-якому супермаркеті
Сир – це безсумнівно універсальний продукт, який можна використовувати в безлічі страв: від бутербродів і салатів до вишуканих закусок до вина. Він може слугувати як самостійна страва, так і доповнення до інших.
Проте, коли йдеться про здоров’я серця, не всі сири однаково корисні. Деякі з них дійсно можуть нести шкоду через високий вміст насичених жирів та натрію. Однак не варто одразу відмовлятися від сиру. Існують сорти, які кардіологи рекомендують вживати, адже вони можуть мати позитивний вплив на серцево-судинну систему.
Який сир найкорисніший
Доктор Ченг-Хан Чен, кардіолог і науковий співробітник, стверджує, що певні продукти, багаті на насичені жири та натрій, можуть суттєво підвищити ризик серцево-судинних захворювань. Натомість, дієта, багата на клітковину та з низьким вмістом насичених жирів, може бути корисною для вашого серця.
Однак, доктор Чен підкреслює, що сир, хоча й містить багато насичених жирів та натрію, все ж таки може бути частиною здорового харчування. Він посилається на дослідження 2022 року, опубліковане в журналі Nutrients, яке показало, що люди, які їли сир, мали менший ризик серцевих захворювань.
Варто зазначити, що не весь сир однаковий. При виборі сиру для здорового харчування слід обирати той, який містить мінімум насичених жирів та натрію.
Доктор Чен рекомендує моцарелу як один із найкращих сирів для здоров’я серця.
“Це чудове джерело білка та кальцію, він може містити пробіотики, які корисні для здоров’я кишечника та імунітету. У свіжій моцарелі менше насичених жирів та натрію, ніж в інших сирах”, – говорить доктор Чен.
Він додав, що у 100 г сиру моцарела міститься понад 6 грамів білка, 143 мг кальцію, 138 мг натрію та близько 4 грамів насичених жирів. А від промислових сирів або оброблених продуктів доктор рекомендував утримуватися, щоб не нашкодити здоров’ю.
Читайте також:
- Як вибрати якісний плавлений сирок: поради експертки
- Лікарі назвали 7 каш, які розганяють метаболізм і спалюють жир