Жіноча збірна України з гандболу здобуває путівку на Євро-2024

Українки вирвали нічию у матчі зі Словаччиною (25:25) та посіли друге місце у кваліфікаційній групі, що гарантувало їм вихід на чемпіонат Європи-2024.

Вперше за 10 років українські гандболістки виступлять на континентальній першості. Cлід зазначити, шлях жіночої збірної до Євро-2024 був непростим: українки опинилися в одній групі з Німеччиною, Словаччиною та Ізраїлем. У перших п’яти турах українки здобули три перемоги (дві над Ізраїлем та одну над Словаччиною), а двічі поступилися збірній Німеччини, яка достроково виграла групу.

Щоб здобути другу путівку на Євро, підопічним Бориса Чижова у заключному матчі проти Словаччини було потрібно не програти з різницею у п’ять м’ячів.

Гра розпочалася з рівної боротьби, але згодом Словаччина вийшла вперед з рахунком 14:9. Проте українки не здавалися і зуміли скоротити відставання до двох м’ячів до перерви – 15:13.

Другий тайм пройшов у напрузі. Словачки й надалі трималися попереду, але українки не дозволяли їм збільшити розрив. Наприкінці гри збірній України вдалося зрівняти рахунок, а фінальна сирена зафіксувала нічию – 25:25.

  • Відбір на Євро-2024 з гандболу серед жінок. 6 тур

Словаччина – Україна – 25:25

Словаччина: Олляхова, Яблонська-Бобаль, Іваниця – Поповцова (4), Посічкова (2), Сціпова, Міхалкова, Голейова (3), Шаркова, Неєдлікова (1), Неметова, Ланч (10), Гіоргійова (2), Буйногова (3), Деметер, Бізік.

Україна: Балог, Салтанюк – Соскида (1), Науменко (3), Когуч (2), Смбатян (5), Козак, Горільська (7), Краснянська, Компанієць (2), Нестеренко (4), Шалімова, Пойманова (1), Прикоп.

Читайте також: