Уникайте цього напою: його вживання може призвести до фатальних наслідків для серця

Важливо знати, що серцевий напад може статися раптово, без попередніх симптомів, і не завжди є можливість вчасно отримати допомогу. Проте, існують способи знизити ризик його виникнення. Одним з них є відмова від вживання певних напоїв, які можуть негативно впливати на серцево-судинну систему.

Згідно з публікацією видання Express, мова йде про небезпеку енергетичних напоїв.

Чим небезпечні енергетичні напої

Велика кількість енергетичних напоїв може негативно впливати на здоров’я серця, навіть у здорових людей, згідно з дослідженням, про яке повідомляє видання. Це пов’язано з високим вмістом кофеїну у складі енергетиків, який може бути прихований під різними назвами, такими як гуарана. Гуарана, яку отримують з рослини, містить ідентичний кофеїну склад, що й у каві.

Навіть якщо кофеїн вважається безпечним, великі дози можуть мати серйозні наслідки. У гуарані вміст кофеїну вдвічі вище, ніж у кавових зернах. Також варто зазначити, що її часто змішують з іншими популярними речовинами, такими як таурин та женьшень, що може призвести до непередбачуваних наслідків.

Раніше дослідники відзначали, що раптові зупинки серця у молодих людей часто відбуваються після споживання енергетичних напоїв у поєднанні з алкоголем. Це може призвести до серйозних і навіть незворотних серцево-судинних захворювань. Припускається, що це може бути наслідком аритмії. Аритмія серця — порушення чергування й частоти серцевих скорочень. У важких випадках аритмія може викликати хаотичні та швидкі електричні сигнали, які можуть призвести до серйозних проблем і навіть загрожувати життю.

Читайте також: