Здорові альтернативи: чим замінити масло, майонез та цукор у вашому раціоні

Перехід до здорового харчування розпочинається з маленьких кроків. Спочатку ви плануєте своє меню, потім поступово зменшуєте розмір порцій, намагаєтесь виключити з раціону шкідливі продукти і шукаєте здорові альтернативи. Якщо ви зараз на цьому етапі, ми радимо ознайомитися з нашим списком.

Авокадо замість вершкового масла

Навіть при тому, що вершкове масло поступово набуває популярності серед прихильників здорового харчування, деякі все ще віддають перевагу авокадо. Цей продукт містить велику кількість поліненасичених жирних кислот, а також вітаміни A, C і D, залізо та магній.

Зріле авокадо, яке обрано правильно, є дуже універсальним продуктом. Воно може використовуватись у якості намазки на хліб, смаження, приготування заправок та соусів.

Фруктові чіпси замість картопляних

У порівнянні з популярними картопляними чіпсами, фруктові снеки не піддаються обсмаженню в маслі. Для надання їм хрускоту виробники використовують дегідрацію. Цей метод обробки дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин та оригінальний насичений смак.

Хліб з цільнозернового борошна замість білого

Цільнозернові продукти, разом з овочами, фруктами та бобовими, становлять основу збалансованого раціону. Найпростіший спосіб збагатити раціон цільнозерновими злаками – віддати перевагу хлібу, виготовленому з не перетертих зерен пшениці, жита, кукурудзи або ячменю.

Природні підсолоджувачі замість сахарози

Цукор – один з головних ворогів фігури та здоров’я загалом. Тому дієтологи рекомендують звернути увагу на природні замінники цукру – фруктозу, сорбіт або стевію. Фруктоза міститься у фруктах, овочах та меді. Сорбіт можна знайти в ягодах і сухофруктах, а стевію продають у подрібненому вигляді.

Йогурт замість майонезу

Завдяки своїй текстурі йогурт чудово підходить для експериментів з різними приправами, рослинними оліями, оцтом, горіхами та сухофруктами. На основі йогурту легко приготувати різноманітні соуси, заправки та маринади.

Вівсянка замість сухих сніданків

Пластівці на сніданок – це швидко, зручно і надто солодко. У одній порції кукурудзяних пластівців міститься чверть добової норми цукру, що фактично зводить на нікуди всі переваги продукту. Замість цього, варто спробувати вівсянку. Головне – знайти ідеальне поєднання для задоволення вашого смаку.

Читайте також: