7 продуктів, які можуть зашкодити людям з високим холестерином

Високий рівень холестерину може свідчити про надлишок жирних речовин у вашій крові, відомих як холестерин. Цей надлишок може поступово накопичуватися в артеріях, що може призвести до їх забруднення та порушення нормального кровообігу. Експертка Розі Мартін з Plant Based Health Professionals поділилася списком продуктів, які краще уникати, щоб запобігти високому рівню холестерину.

Які продукти не варто їсти з високим холестерином

Розі вказує, що основним провокатором високого рівня холестерину є продукти, що містять велику кількість насичених жирів.

“Якщо ви споживаєте багато таких продуктів, ризик високого рівня холестерину збільшується”, – зазначає вона.

Отже, варто утриматися від споживання деяких конкретних продуктів, зокрема тих, що походять від тварин – м’ясо, сири, вершки та масло. Також слід уникати їжі, яка пройшла значну обробку, наприклад, тістечка та готові страви для виносу.

Насичений жир може блокувати рецептори в печінці, які виводять холестерин з крові та розщеплюють його. Це уповільнює розщеплення холестерину та сприяє його накопиченню, що може викликати ускладнення.

Занадто велике споживання жирів підвищує рівень “поганого” холестерину в організмі, що збільшує ризики серцевих захворювань та інсульту.

Є конкретні рекомендації щодо кількості насичених жирів, які можна споживати за день: чоловікам – до 30 грамів, жінкам – до 20 грамів, а діти повинні споживати ще менше.

Також важливо включати до раціону достатню кількість клітковини для зниження рівня холестерину.

“Клітковина міститься переважно у рослинній їжі, такі як цільні зерна (овес, коричневий рис), фрукти, овочі, горіхи, насіння та м’ясні альтернативи з високим вмістом білка, такі як соя та квасоля”, – ділиться експертка.

Читайте також: