Шлунок скаже вам “дякую”: 4 ферментованих продуктів для підтримки травлення
Від правильної роботи травної системи залежить функціонування всього організму. Щоб підтримувати здоров’я травлення, важливо дотримуватися здорових звичок та включати в раціон деякі ферментовані продукти.
Кефір
Чудове джерело енергії та потенційно корисне як для підтримки здоров’я шлунково-кишкового тракту, так і для контролю ваги. Кефір є багатим на пробіотики, які підтримують здорове травлення, полегшуючи усмоктування поживних речовин. Також, кефір містить велику кількість білка, що довготривало насичує та запобігає переїданню.
Натуральний йогурт
Пробіотики у йогурті також сприяють підтримці цілісності слизової оболонки кишечника, що поліпшує загальну функцію травлення. Натуральний йогурт є джерелом кальцію, необхідного для здоров’я кісток, і пов’язаний з поліпшенням травлення та зниженням ризику розвитку діабету 2 типу. Для покращення смаку додайте до йогурту насіння або злаки.
Квашені огірки
Натурально ферментовані огірки – це закуска з низьким вмістом калорій, яка багата на пробіотики. Крім того, вони містять вітамін К, необхідний для згортання крові. Проте важливо контролювати кількість натрію у солоних огірках, оскільки високе споживання цього елементу може негативно впливати на здоров’я.
Хліб на заквасці
Хліб на заквасці має менший глікемічний індекс порівняно з іншими видами хліба. Це означає, що споживання цього виду хліба сприяє повільнішому підвищенню рівня цукру в крові, забезпечуючи стійкий приплив енергії та зменшуючи ймовірність переїдання.
Читайте також:
- Швидке схуднення: як скинути до 8 кг за місяць без шкоди для здоров’я
- Гастроентеролог назвав продукти, які допоможуть вам зміцнити здоров’я і продовжити життя