Гастроентеролог назвав продукти, які допоможуть вам зміцнити здоров’я і продовжити життя

Вілл Булсевіч, доктор медичних наук і гастроентеролог, поділився списком продуктів, які не лише покращують загальне самопочуття, але й позитивно впливають на здоров’я серця та кишечника, сприяючи довголіттю.

Корисні для здоров’я продукти – список

Фрукти

Лікар зазначив, що люди, які споживають більше фруктів, рідше страждають на діабет та втрачають вагу. Це підтверджується дослідженням 2021 року, опублікованим у Журналі клінічної ендокринології та метаболізму, яке показало, що люди, що регулярно споживають цільні фрукти, мають менший ризик розвитку діабету 2 типу.

Ферментовані продукти

Фахівець рекомендує включати до раціону ферментовані продукти, такі як кімчі, місо та кефір, оскільки це може сприяти різноманітності кишкової мікробіоти.

Листова зелень

За словами Булсевича, листова зелень корисна для здоров’я, оскільки вона багата на антиоксиданти та вітаміни. Крім того, в зелені майже немає калорій, але при цьому міститься велика кількість поживних речовин.

Цільнозернові продукти

Лікар розповів, що цільнозернові продукти багаті на корисну для серця розчинну клітковину, що робить їх поживною їжею для тих, хто стежить за здоров’ям серцево-судинної системи або артеріальним тиском.

Насіння та горіхи з омега-3

Булсевич зазначає, що насіння та горіхи, такі як насіння чіа, насіння конопель і навіть волоські горіхи, є багатими джерелами омега-3 жирів.

Здорові жири є невід’ємною складовою будь-якого здорового способу життя, навіть якщо ви намагаєтеся схуднути. Вони можуть допомогти знизити рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ та знизити ризик серцевих захворювань. Крім того, омега-3 жирні кислоти можуть сприяти покращенню здоров’я серця та зменшенню запалення в організмі.

Цибуля та часник

Гастроентеролог зазначив, що ці продукти корисні для серця та захищають від раку. Вони також багаті на антиоксиданти, які можуть допомогти зменшити запалення. Крім того, вони корисні для кишківника, оскільки містять пребіотики, які живлять здорові кишкові бактерії.

Бобові

За словами Булсевича, це його номер один продукт для здоров’я. Наприклад, квасоля корисна для серця та загального стану. Він також додав, що бобові є продуктами для здоров’я кишківника, продуктами для довголіття. Якщо подивитися на дані щодо серцевих захворювань, раку, інсульту, діабету, можна побачити, що вони знижують імовірність виникнення цих захворювань.

Гриби

Містять клітковину і надзвичайно корисні, можуть поліпшити здоров’я кишківника і мати протизапальні властивості, а також інші переваги.

Читайте також: