Дієтологи застерігають: ці 3 супи провокують запалення та сприяють набору ваги

Якщо ви приготуєте суп із правильних інгредієнтів, він може стати чудовою стравою для схуднення. Це відмінний спосіб наситити організм корисними овочами, багатими на клітковину, білками та протизапальними спеціями. Обирайте найкорисніші супи, особливо, якщо ви маєте намір схуднути. На жаль, деякі популярні види супів можуть сповільнити процес схуднення, а не сприяти йому.

Дієтологині Меган Новошельські та Мері Сабат розповіли, яких супів потрібно уникати, якщо ви боретеся із зайвою вагою.

Яких супів слід уникати

Супи з додаванням вершків

Ці супи містять в собі жирні компоненти, такі як вершки та масло. Для їх приготування потрібно використовувати достатню кількість вершків, які мають велику кількість жиру. Обидва ці складники є висококалорійними та містять багато жирів.

Тому, щоб зберегти легкість страви, рекомендується обмежити використання вершків і замість вершкового масла використовувати олію для обсмаження овочів.

Сирні та наваристі супи

Поміж вершкових супів, сирні супи також можуть сприяти надмірному набору ваги. Більше того, сирні супи часто містять інші складники, які не завжди добре поєднуються між собою. Наприклад, сирний німецький суп з фаршем може бути ситним, але для збереження фігури варто споживати його обережно.

“Сир сам по собі має бути частиною раціону в помірних кількостях, оскільки він може містити зайві калорії. Додаткові інгредієнти, такі як сир, бекон або сметана, які часто додають до таких супів, можуть внести додаткові калорії”, — зауважує Новошельські.

Якщо ви любите ці види супів, рекомендується обмежувати їх вживання в своєму раціоні.

Консервовані супи

Консервовані супи часто вважаються надзвичайно зручним вибором їжі, особливо у випадках нагальної потреби. Вони легко нагріваються та швидко готові до вживання. Проте важливо зазначити, що разом із цією зручністю може втрачатися поживна цінність. Консервовані супи піддаються високому рівню обробки, що часто призводить до втрати поживних речовин та надмірного додавання добавок.

Виробники часто додають значну кількість солі до цих супів, щоб зберегти їх довший термін зберігання та підвищити смакові якості. Регулярне споживання таких продуктів може призвести до підвищеного натрію в організмі, що потенційно може спричинити задержку рідини та підвищення кров’яного тиску. Це може сприяти набору зайвої ваги, оскільки організм зберігатиме більше рідини внаслідок надлишкового споживання натрію.

Читайте також: