Лікар назвав 4 продукти для сніданку, які заважають вам досягти мети схуднення

Доктор Майкл Мослі стверджує, що для швидкого та ефективного схуднення важливо усунути з раціону 4 продукти, які часто входять до сніданку багатьох людей. Ці продукти гальмують процес схуднення і заважають вам досягти бажаного результату.

Що не слід вживати на сніданок під час схуднення

Сніданок є надзвичайно важливою частиною вашого раціону, і пропускати його абсолютно недоцільно. Саме під час сніданку ви заряджаєтеся енергією на весь день, тому особливо важливо забезпечити йому високу поживність та корисність.

“Спочатку варто значно обмежити споживання цукру, солодких смаколиків, газованих напоїв і десертів. Це стосується більшості готових сніданків, які часто містять велику кількість цукру, а також більшості магазинних смузі”, – розповідає Майкл Мослі.

Крім того, є деякі продукти, споживання яких варто обмежити під час схуднення, зокрема крохмалисті вуглеводи. Вони зустрічаються у великій кількості в хлібі, макаронах, картоплі та білому рисі. Проте можна спробувати замінити їх на більш корисні альтернативи, які також будуть смачними та дуже поживними, наприклад, на цільнозернові продукти, такі як булгур, ячмінь, дикий рис та гречка.

“Коричневий рис – це чудовий вибір. Бобові, такі як сочевиця, квасоля та нут, також є корисними та ситними. Загалом, найкращим варіантом для тих, хто прагне схуднути, є перехід на дієту з низьким вмістом вуглеводів у середземноморському стилі”, – пояснив він.

Чому цукор шкідливий

Цукор – це один з тих продуктів, які можуть сприяти надмірній вазі, особливо якщо ви споживаєте його у напоях з доданим цукром, наприклад у сокових напоях, оскільки вони містять велику кількість фруктози.

Фруктоза, з свого боку, може збільшити ваш апетит і спонукати до більшого споживання їжі. Надмірне вживання цукру вважається однією з основних причин ожиріння та різних хронічних захворювань. Тому лікарі рекомендують обмежити вживання доданого цукру до менше, ніж 10% від денної калорійності.

Отже, ці продукти варто уникати під час сніданку:

  • цукор;
  • солодощі;
  • десерти;
  • солодкі напої.

Замість них, ви можете спробувати збагатити свій раціон здоровими альтернативами, такими як домашні каші, смузі, грецький йогурт або вівсянкою.

Читайте також: