Названо 5 напоїв, які здатні покращити вашу пам’ять та концентрацію

Шукаєте способи покращити когнітивні функції без ризику для здоров’я? Замість потенційно шкідливих “розумних” препаратів зверніть увагу на натуральні та домашні засоби, які можуть дати вашому мозку потужний заряд!

Існують різні методи, які допоможуть вам досягти цієї мети, а одним із найприємніших і найефективніших способів може стати включення до раціону певних натуральних напоїв.

Буряковий сік

Цей напій, багатий азотною кислотою, виступає як цінне джерело поживних речовин, що стимулюють кровообіг в організмі. Підвищуючи кровообіг до мозку, особливо в тих областях, які пов’язані з деменцією, буряковий сік сприяє покращенню когнітивних функцій. Крім цього, він зменшує втому та покращує пам’ять, завдяки підвищеному потоку кисню до мозку.

Енергетичний зелений смузі

Потіште себе освіжаючим зеленим смузі, що містить корисну листову зелень, йогурт та молоко. Цей напій, що насичений антиоксидантами та поживними речовинами, сприяє покращенню роботи мозку, зокрема завдяки вітамінам групи В, вітамінам Е і К, фолатам та L-тирозину, що входять до його складу. Він також підтримує пам’ять та концентрацію уваги.

Для приготування цього чудового напою змішайте подрібнений шпинат, банан, авокадо, ванільний грецький йогурт і молоко до однорідної кремоподібної консистенції. Додайте кубики льоду, подавайте охолодженим і насолоджуйтеся корисними властивостями.

Ягідний коктейль з асаї для здоров’я мозку

Ягоди асаї, завдяки своїм чудовим властивостям, які стимулюють роботу мозку, не лише покращують кровообіг, але й сприяють зниженню рівня холестерину та контролю кров’яного тиску. Антиоксиданти, що містяться в ягодах асаї, допомагають відновлювати пошкоджені клітини та позитивно впливають на пам’ять.

До того ж, вміст триптофану в молоці сприяє вивільненню серотоніну, що сприяє кращому сну. Змішайте молоко з ягодами асаї до однорідної маси, подавайте охолодженим і вживайте через день для покращення пам’яті.

Апельсиновий сік для когнітивного захисту

Використовуйте силу апельсинового соку, багатого на вітамін С та антиоксиданти, які ефективно зменшують ризик нейродегенеративних розладів і зниження когнітивних функцій, пов’язаних зі старінням.

Біофлавоноїди, що містяться в апельсинах, забезпечують оптимальні антиоксидантні властивості, захищаючи клітини від пошкодження вільними радикалами і сприяючи здоров’ю мозку. Дослідження показали, що регулярне вживання апельсинового соку може допомогти знизити ризик втрати пам’яті з часом.

Золоте молоко

Насолоджуйтеся теплим та заспокійливим смаком золотого молока, також відомого як лате з куркумою. Цей напій містить куркумін – антиоксидант, який сприяє виробленню нейротрофічних факторів мозку, що в результаті покращує його роботу та пам’ять.

Регулярне вживання золотого молока може сприяти профілактиці розумової відсталості та неврологічних розладів. Розмішайте мелену куркуму в теплому молоці, додайте трошки меду для солодкості і насолоджуйтеся цим заспокійливим напоєм.

Читайте також: