4 продукти, які борються із запаленням та сприяють схудненню

Для допомоги відновленню форми після зими та зниженню зайвої ваги, дієтологи рекомендують включати до раціону продукти, багаті клітковиною. Також важливо не забувати про продукти, що містять нерафіновані вуглеводи. За думкою дієтологів такі продукти можуть допомогти в процесі схуднення та зменшенні запалення у шлунково-кишковому тракті.

Батат

У порівнянні зі звичайною картоплею, батат має повільні вуглеводи, багаті білком, клітковиною, а також вітамінами та мінералами, включаючи вітаміни А і В6. Також споживання батату допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

Квасоля, насамперед чорна

Усі види квасолі багаті білком, калієм, залізом, магнієм та іншими корисними речовинами. Крім того, бобові є низькокалорійним продуктом.

Включення чорної квасолі до щоденного раціону може забезпечити організм необхідними поживними речовинами протягом дня. Клітковина, що міститься в квасолі, важлива для підтримки корисних кишкових бактерій, виведення токсинів з організму та зниження рівня холестерину та маси тіла.

Коричневий рис

Так, білий рис може значно підвищувати рівень глюкози, тому краще уникати його. Проте багато людей не можуть повністю відмовитися від нього, тому рекомендується замінити білий рис на коричневий, щоб отримати додаткову порцію клітковини, білка та вітамінів групи В.

Коричневий рис слугує відмінним джерелом клітковини, яка сприяє розвитку корисних бактерій у кишечнику. Ці крохмалисті вуглеводи надають енергію, необхідну для підтримки активності протягом дня.

Сицилійський апельсин

Цей апельсин містить клітковину, вітаміни C і B6. Споживання цілого апельсина не призведе до різкого підвищення рівня цукру, як це може статися з купленим у магазині соком.

Антиоксиданти, які містяться у цих апельсинах, корисні для загального стану здоров’я та допомагають у запобіганні хронічних захворювань, таких як рак, хвороби серця та ожиріння. Вітамін А, що також присутній у цих цитрусових, підтримує імунну функцію, є необхідним для здоров’я очей і може зменшити ризик появи акне.

Читайте також: