Їжте ці 3 злаки вранці, щоб попрощатися із зайвими кілограмами

Злаки посідають важливе місце у нашому раціоні, адже вони є джерелом численних поживних речовин. Завдяки їм ми отримуємо необхідні елементи для підтримки здоров’я травної системи та контролю ваги. Якщо ви прагнете досягти або зберегти здорову вагу, то вибір правильних злаків для сніданку стане чудовою стратегією.

Сорго

Сорго – це універсальне та багате на поживні речовини зерно, яке сприяє зниженню ваги. Це джерело харчових волокон та білка, яке допомагає забезпечити відчуття ситості, що може контролювати апетит і запобігти переїданню.

Крім того, сорго багате на поживні речовини та містить рослинні сполуки з високим вмістом антиоксидантів. Ці злаки надають організму необхідний імпульс для здорового харчування.

Кіноа

Цільне зерно кіноа, багате на білок, стало важливим союзником у зусиллях зниження ваги. Кіноа допомагає насититися та контролювати голод, сприяючи підтримці стабільного рівня цукру в крові і зменшуючи бажання споживати шкідливу їжу.

У кіноа містяться фітохімічні антиоксиданти, вітаміни, мінерали, білки та клітковина. Регулярне вживання кіноа може знизити ризик серцевих та респіраторних захворювань, діабету та інших хронічних захворювань на 17%. Із кіноа можна приготувати дуже смачну ранкову кашу.

Жито

Жито – це цільне зерно, багате поживними речовинами, які давно відомі своїм потенціалом для зниження ваги. Завдяки високому вмісту харчових волокон, жито сприяє відчуттю ситості та допомагає контролювати апетит.

У цих злакових є достатньо марганцю та калію. Клітковина, яка міститься в них, сприяє здоровому травленню та допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Експерти рекомендують не купувати, а спробувати пекти житній хліб удома.

Читайте також: