4 найкорисніших види хліба, які можна їсти щодня та не гладшати

Неправильне вживання хліба може призвести не лише до набору зайвої ваги, але й до проблем зі здоров’ям. Проте лікарі не рекомендують повністю відмовлятися від цього продукту, адже деякі його види дуже корисні та забезпечують організм необхідними мікроелементами. Тому медики радять їсти хліб щодня, але обирати його найкорисніші види.

Який хліб найкорисніший для здоров’я

Мультизерновий хліб

Такий виріб містить багато рослинної клітковини та корисних речовин, адже він складається з різних сортів зерна. Серед них можуть бути пшениця, овес, ячмінь, просо, гречка, кукурудзяне борошно та інші. Цей хліб дуже корисний та ситний, його можна вживати щодня, він не завдає шкоди здоров’ю, добре насичує і сприяє швидкому схудненню.

Цільнозерновий хліб

Цей хліб дуже корисний і має багато переваг через свій склад, оскільки він виготовляється з цільнозернової пшениці. Він насичений рослинною клітковиною, вітамінами та макроелементами. Завдяки корисним речовинам він допомагає регулювати рівень цукру в крові, зменшує “поганий” холестерин, поліпшує роботу кишечника. Крім того, при регулярному споживанні цільнозернового хліба зменшуються ризики гіпертонії, інсульту та ожиріння. Також цей хліб чудово підходить для схуднення, оскільки має низьку калорійність.

Житній хліб

Має найменшу калорійність, утричі корисніший та ситніший, ніж білий. Оскільки він містить у багато разів більше рослинної клітковини, при тому, що його калорійність становить 165 ккал. Такий хліб легко перетравлюється організмом, у його складі є лізин – амінокислота, яка відповідає за будову клітин організму та зміцнює судини.

Вівсяний хліб

Це виріб, який зроблено з вівсяного борошна, тому він дуже корисний для здоров’я. Вівсяний хліб сприяє ефективному схудненню, нормалізує рівень холестерину в крові, усуває набряклість тіла. Хліб містить у своєму складі мідь, яка покращує роботу серцево-судинної системи, насичуючи організм киснем. Цей продукт дуже дієтичний, містить тільки 260 калорій.

Читайте також: