Нарізний хліб: чи безпечний він для вашого здоров’я
На перший погляд, може здатися, що немає жодної різниці між нарізаним і цілим хлібом. Зручність нарізаного хліба не підлягає сумніву: рівні шматочки ідеально підходять для бутербродів, тостів або просто для перекусу.
Однак, чи дійсно нарізаний хліб корисний? Сімейна лікарка Людмила Сердюк розповіла, чому не радить купувати хліб, який вже нарізаний на фабриці.
Несприятливе поєднання двох чинників
“Тут можна говорити про несприятливе поєднання двох чинників: поліетиленового пакета та більшої поверхні поширення пліснявих спор на вже нарізаних шматочках”, – каже фахівчиня.
Тому, якщо ви виберете цілий батон, а не нарізаний, то ви отримаєте більш якісний продукт.
Крім того, ситуацію погіршують спеціальні речовини, якими обробляють нарізаний хліб, щоб збільшити його термін зберігання. Ми вживаємо ці речовини разом з хлібом, що не дуже корисно для нашого здоров’я.
І ще одна річ: немає жодної гарантії, що масло, яким змащують ножі при нарізанні хліба, має хорошу якість. На практиці це часто не так.