Україна виграла 27 медалей у плаванні на змаганнях з адаптивних видів спорту United States Air Force Trials 2024

Збірна українських ветеранів та військовослужбовців Збройних сил України, які отримали важкі поранення, здобула 27 медалей у плаванні на змаганнях з адаптивних видів спорту United States Air Force Trials 2024.

“Синьо-жовті” змагалися на дистанціях 50 та 100 м вільним стилем, 50-метрівках на спині та брасом, а також в естафеті. Збірна України здобула 16 золотих, вісім срібних та три бронзові медалі.

У всіх чотирьох особистих дисциплінах, але у різних категоріях чемпіонами стали військовослужбовець Держохорони Артем Кайдан та військовий ЗСУ Дмитро Терещенко. Три перемоги здобув Євген Федосеєнко, дві – Олександр Недашковський, по одному золоту виграли Артем Погорілий та Назар Лозовий, який встановив особистий рекорд на дистанції 50 м брасом. На п’єдестал також піднялися Іван Халупа та Юрій Брель.

Завершились змагання естафетою. Українська четвірка (Олександр Недашковський, Іван Халупа, Дмитро Терещенко та Артем Кайдан) вирвала перемогу, на останньому етапі випередивши команду Повітряних сил США.

У перший день змагань Україна виборола шість медалей у паверліфтингу. Пізніше українці додали нагороди у велоспорті та волейболі сидячи.

У складі української команди — 30 спортсменів, які виступатимуть у дев’яти адаптивних видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, баскетбол на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних.

Основна мета змагань – залучити ветеранів та військових до занять спортом, популяризувати реабілітацію через спортивні заходи серед ветеранів. Україна вперше бере участь у цих змаганнях. Івент United States Air Force Trials 2024 проходить у Лас-Вегасі з 4 по 16 березня.

Читайте також: