5 приправ, які не рекомендується використовувати з м’ясом

Прянощі та приправи, які ми використовуємо для м’яса, здатні творити справжні дива смаку. Завдяки вдалому поєднанню інгредієнтів можна підкреслити кращі якості страви або ж остаточно її зіпсувати. Проте, окрім впливу на смакові рецептори, деякі спеції та приправи можуть нести й негативні наслідки для нашого здоров’я.

Які приправи не варто додавати до м’яса

Хоча вони часто використовуються під час приготування, їхнє надмірне застосування може спричинити погіршення смаку та негативно вплинути на здоров’я.

Мускатний горіх

Мускатний горіх є популярною приправою для м’яса, що містить сполуку, відому як міристицин, яка великими дозами може бути токсичною. Вживання занадто великої кількості мускатного горіха може призвести до таких симптомів, як нудота, запаморочення та галюцинації.

Кориця

Навіть якщо її не так часто застосовують, як мускатний горіх, велика кількість вживання кориці може призвести до ушкодження печінки та негативного впливу на функціонування серця.

Часник

Вживання великої кількості часнику може взаємодіяти з ліками, що розріджують кров, і збільшити ризик кровотечі.

Каєнський перець

Поза його гостротою, кайєнський перець може викликати дискомфорт у шлунково-кишковому тракті та навіть подразнення при вживанні у великих кількостях.

Чилі

Чилі має такий же ефект, як і кайєнський перець. Хоча ці відчуття можуть не бути серйозною загрозою для здоров’я, вони, безумовно, можуть викликати дискомфорт та сприяти проблемам з травленням при зловживанні.

Читайте також: