Як схуднути навесні: 5 ефективних порад від дієтологині

З приходом тепла, після довгої зими, нас неодмінно тягне скинути зайві кілограми та оздоровити організм за допомогою свіжих овочів та зелені. Проте, худнути на одних салатах, як це часто роблять дівчата, не рекомендується. Такий підхід позбавляє організм необхідних для нормального функціонування нутрієнтів.

Пам’ятайте, що шлях до стрункої фігури не буває стрімким. Очікувати блискавичних результатів не лише нереалістично, але й може призвести до розчарування. Натомість зосередьтеся на поступовому, але стійкому прогресі. Дотримуючись цих порад від дієтологині Наталії Самойленко, ви з часом зможете досягти омріяної ваги.

Не пропускайте прийоми їжі

Помилковою є думка про те, що пропуск сніданку або обіду сприяє схудненню. Сніданок має велике значення, оскільки він стимулює метаболізм після нічного періоду голоду. Пропускання сніданку може призвести до споживання шкідливої їжі протягом дня. Тому не пропускайте сніданок, якщо ви хочете мати більше енергії.

Уникайте перекусів

Постійні перекуси сповільнюють обмін речовин та сприяють збільшенню виділення шлункового соку, що може призводити до почуття постійного голоду. Краще перейти на трьохразове харчування та уникати перекусів між прийомами їжі.

Збалансоване харчування

Важливо, щоб ваша тарілка містила на половину овочів або фруктів. Чверть об’єму тарілки слід заповнити білком (яйця з жовтком, риба, птиця, нежирне м’ясо, соя та бобові: сочевиця, нут, горох). Не забувайте додавати корисні жири, такі як оливкова олія, насіння льону, кунжут, авокадо, горіхи, гарбузове насіння, оливки, печінка тріски. Однак слід бути обережними з жирами, оскільки переїдатися ними не варто.

Їжте повільно

Виявляється, нашому організму потрібно 20-30 хвилин на те, щоб виділити гормони, які викликають відчуття ситості. Тому не потрібно поспішати з їжею, оскільки можна легко переїсти, що може призвести до важкості в животі та набору ваги.

Збільшуйте свою фізичну активність

Навіть невелика прогулянка може бути корисною, тому починайте з неї. Додавайте до свого життя спорт та різноманітні фізичні активності, щоб підтягнути своє тіло.

Читайте також: