Як скинути вагу за допомогою 30-секундної ходьби: експертка поділилась технікою

Дослідження підтверджують, що люди, які щодня пройдуть від 10 000 до 12 000 кроків, мають менший індекс маси тіла та нижчий відсоток жиру в організмі. Ті, хто додає до свого режиму інтервальні тренування, можуть досягти ще більших результатів у зниженні ваги.

“Важливу роль у цьому відіграє інтенсивність вашої ходьби, яка допомагає спалювати більше калорій та покращує кардіореспіраторну функцію організму”, – зазначила особиста тренерка з оздоровчого центру Northwestern Medicine Crystal Lake в Іллінойсі, Деніз Міклас.

Переваги 30-секундної ходьби

Міклас рекомендує додавати 30-60-секундні інтервали швидшої ходьби кожні 3-5 хвилин, а потім 30-секундну прогулянку для відновлення. За її словами, носіння важких речей або ходьба в гору можуть сприяти швидшому досягненню фітнес-цілей.

“Інтервальне тренування продовжує спалювати більше калорій після фізичного навантаження через фізіологічний ефект, відомий як надмірне споживання кисню після тренування або EPOC. EPOC іноді називають ‘ефектом допалювання'”, – пояснила Міклас.

Останні роки розвіяли стару концепцію, згідно з якою 3500 калорій відповідають пів кг жиру. Це тому, що ця формула не враховує обмін речовин та індивідуальні особливості складу тіла людини. Однак для досягнення результатів у зниженні ваги все одно необхідний калорійний дефіцит.

Експертка вважає, що поєднання фізичних вправ зі здоровим харчуванням ефективніше, ніж просте обмеження калорій. Вправи можуть допомогти зберегти та збільшити м’язову масу тіла, що призводить до більшого спалювання калорій протягом дня.

Навіть якщо ви не практикуєте інтервальні тренування, ходьба все ще є ефективною стратегією для зниження ваги, що має численні переваги для здоров’я. Зокрема, зниження артеріального тиску, покращення настрою, збільшення міцності кісток і поліпшення травлення.

Читайте також: