ТОП-5 ефективних асан йоги для зменшення об’єму талії

Йога – незамінний помічник на шляху до здорового способу життя. Виконуючи наступні 5 асан і поєднуючи їх з дієтою та іншими фізичними вправами, ви швидко досягнете позитивних результатів у боротьбі з жировими відкладеннями на животі та в області талії.

Бхуджангасана

Крім розтяжки грудної клітки, ця поза також сприяє подовженню м’язів талії. Ляжте на живіт з обличчям вниз і розташуйте долоні поруч із плечима. На вдиху витягніть ноги, а потім підніміть верхню частину тіла. Під час руху враховуйте, щоб пальці ніг та лобок утворювали пряму лінію і торкалися підлоги. Затримайтеся у цій позі на кілька секунд, потім розслабтеся.

Халасана

Ляжте на спину, руки вздовж тіла. Під час вдиху активуйте м’язи живота, піднімаючи ноги вгору до 90 градусів. Потім повільно підніміть їх ще на 180 градусів над головою, доки пальці ніг не доторкнуться до підлоги. Це створить розтяг у талії, підвищуючи її тонус.

Уштрасана

Уштрасана, також відома як поза верблюда, сприяє зміцненню м’язів талії та зменшенню накопичення жиру в цій області. Встаньте на коліна на килимок для йоги і тримайте стегна та ляжки на одній лінії. Покладіть руки на сідниці, тримайте пальці вниз і відхиліться назад, щоб сформувати арку. На завершення утримуйте п’яти, прогинаючись назад, і зберігайте це положення.

Дханурасана

Це проста поза і її можна виконувати щодня. Ляжте на живіт, ноги тримайте паралельно та на відстані один від одного. Зігнувши коліна, підніміть стопи у повітря, а руками притримуйте кісточки. Тепер витягніть кінцівки якнайширше і подивіться вгору. Ця йога-асана допомагає зменшити жир на животі, загальний індекс маси тіла та тонізує талію.

Тадасана

Встаньте, трохи розставте ноги, зчепіть пальці та поверніть зап’ястя назовні. Вдихніть, підніміть руки над головою, підніміть п’яти і витягніть спину. Для кращого результату похитайте спочатку праворуч, а потім ліворуч. При видиху опустіть п’яти, відпустіть зчеплені пальці та розслабтеся. Ця поза розтягує талію та зменшує жирові відкладення.

Читайте також: