6 причин, чому ви повинні їсти насіння соняшника щодня
Невелика жменька насіння соняшнику може дати вашому організму значну кількість корисних жирів та білка. Ці маленькі насінинки також багаті на макро- та мікроелементи, вітамін Е, залізо, цинк, магній, мідь та селен.
Всі ці речовини відіграють важливу роль у нашому здоров’ї, забезпечуючи правильне функціонування організму. Ви можете додавати насіння соняшнику до різних страв, як солодких, так і солоних. Розповідаємо про найбільші переваги насіння соняшнику та на що воно добре впливає.
Сприяє здоров’ю серця
Соняшникове насіння не містить холестерину і є відмінним джерелом клітковини, тому може бути корисним для здоров’я серця. Воно багате на лінолеву кислоту, яка сприяє розслабленню кровоносних судин та знижує рівень холестерину. Проте важливо обирати несолоне насіння для максимальної користі.
Підтримує здоров’я щитоподібної залози
Плоди соняшника є значним джерелом селену, яке користно впливає на функцію щитоподібної залози. Дослідження 2023 року навіть вказує на те, що низький рівень селену може сприяти захворюванням щитоподібної залози.
Покращує метаболізм
Здорові жири, білки та клітковина мають потужний вплив на здоровий метаболізм, допомагаючи сповільнити процес травлення та стабілізувати рівень цукру в крові. Включення в раціон насіння соняшника особливо корисно для тих, хто зіткнувся з проблемами метаболізму та потребує контролю над стрибками цукру.
Зміцнює імунну систему
Селен і цинк, які містяться в насінні соняшника, можуть поліпшити імунну систему. Крім того, на імунітет позитивно впливають вітамін Е, мідь та рослинні сполуки. Вони всі діють як антиоксиданти й допомагають зменшити запалення.
Покращує травну систему
Насіння соняшника є корисним перекусом для кишківника, оскільки вони містять клітковину, що сприяє регулярному травленню. Розчинна клітковина в насінні діє як пребіотик у кишковому мікробіомі, що має важливе значення для здоров’я травного тракту та імунної системи.
Зміцнює здоров’я шкіри
Вітамін Е та корисні жири живлять шкіру. Поживні речовини, що містяться у цьому насінні мають протизапальну дію та захищають від ультрафіолетових променів.
Читайте також:
- Лікарка назвала два типи олії, яких слід остерігатися
- Дієтолог рекомендує: 5 кращих напоїв для заміни води