5 ранкових звичок, що допоможуть вам скинути зайву вагу

Харчування та активність – це два ключові фактори, що впливають на вагу. Проте, окрім них, існують й інші методи, які можуть допомогти вам схуднути. Деякі ранкові ритуали, зокрема, здатні полегшити цей процес.

Випийте чашку кави

Кофеїн може сприяти швидшому спалюванню жиру, якщо він частина вашої ранкової рутини. Навіть одна чашка кави може стимулювати “коричневий жир”, що сприяє активному калорійному спалюванню. Крім того, ранковий кофеїн покращує концентрацію під час тренування, тому його не варто пропускати. Якщо з деяких причин ви не споживаєте кави, нині існує безліч гідних замін цього напою.

Розпочніть тренуватися

Це може здатися очевидною порадою для схуднення, проте вона є однією з найбільш ефективних. Не відкладайте заняття спортом на потім – ви можете виконати їх майже одразу після того як прокинулись. Крім того, ранкова активність призводить до того, що ви споживатимете менше калорій протягом дня, і допоможе схуднути трошки швидше, ніж у випадку тренувань ввечері.

Ходіть більше

Прогулянка на свіжому повітрі рано вранці, навіть якщо це всього кілька хвилин, може мати надзвичайно позитивний вплив на ваше здоров’я. Це сприяє активізації метаболізму та поліпшенню регуляції вашої ваги. Крім того, проведення часу на свіжому повітрі зранку також сприяє підвищенню рівня вітаміну D, що є надзвичайно корисним для вашого організму.

Визначте свої наміри на день

Визначення своїх намірів на кожен день може бути корисним, навіть коли мова йде про схуднення. Спробуйте регулярно стежити за своїми емоціями, думками та почуттями, щоб краще керувати всім, що відбувається у вашому житті. Пильність до цих аспектів може зменшити стрес, покращити пам’ять та збільшити концентрацію уваги. Ще однією перевагою є можливість зниження ваги. Зокрема, навчання усвідомленості допомагає зменшити емоційне переїдання та споживання їжі.

Отримуйте достатньо сну

Вставати вранці – це чудова звичка, що допомагає вам ефективно розпочати день. Але якщо це перешкоджає вам отримати необхідні 7-9 годин повноцінного сну, то краще залиштеся ще трохи у ліжку. Якщо ви бажаєте прокидатися на світанку, то відкоригуйте відповідно час, коли ви лягаєте спати. Повноцінний сон – ще один дуже важливий фактор, який сприяє схудненню.

Читайте також: