Альтернатива каві: як збадьоритися вранці без кофеїну

Для багатьох людей кава стала невід’ємною частиною ранкового ритуалу. Її аромат та смак дарують відчуття бадьорості, а кофеїн стимулює роботу мозку та заряджає енергією на весь день. Однак, існують й інші напої, які не лише зможуть замінити каву, але й принесуть вашому організму більше користі.

Чай з м’ятою

Цей чай надає освіжаючий ефект. Дослідження свідчать про його користь для збільшення фізичної витривалості та підвищення рівня кисню в мозку. М’ята швидко росте, що дозволяє вирощувати її самостійно та завжди мати під рукою свіжу. Просто занурюйте свіже або сушене листя у гарячу воду на кілька хвилин і насолоджуйтеся свіжим м’ятним чаєм.

Женьшень

Серед інгредієнтів найпопулярніших енергетичних напоїв часто зустрічається женьшень. У традиційній китайській медицині він використовується як засіб, що надає енергії, зміцнює п’ять внутрішніх органів (селезінку, легені, серце, печінку та нирки) та підвищує розумові здібності. Нині женьшень часто використовується для покращення пам’яті та витривалості, а також для підвищення концентрації уваги. Спробуйте його у вигляді чаю або у вигляді капсул.

Вода

Вода – найкорисніший напій для організму, який може надати тонізуючий ефект, оскільки зневоднення викликає втому. Замість кави, спробуйте пити теплу чи холодну воду вранці, можливо, з додаванням лимона чи ягід для приємного смаку.

Цикорій

Кава з кореня цикорію – чудовий спосіб наслідувати смак і ритуал приготування кави: корінь обсмажується, що створює кавовий аромат. Цикорій містить волокна, які позитивно впливають на травлення та доведені ефективність при підвищеному рівні цукру в крові. Розчиніть порошок із кореня цикорію у гарячій воді, додайте молоко за смаком.

Корінь троянди

Родіола – багаторічна квітуча рослина, часто використовується для підвищення енергії та витривалості. Корінь родіоли відомий також як засіб для покращення уваги та пам’яті. Дослідження показали його позитивний вплив на фізичну працездатність та здатність боротися з розумовою втомою.

Читайте також: