Здорове харчування: експерти назвали найздоровішу їжу для вашого організму

Вже давно вчені визнали листову зелень чемпіоном за корисністю, а шпинат, мангольд та китайська капуста – лідери серед цієї групи. Їхнє багатство на поживні речовини вражає, але існує продукт, який значно їх перевершує. Розповідаємо, який продукт є найздоровішим у світі.

Який продукт найкорисніший

Список найбільш корисних продуктів, який склав професор університету Вільяма Патерсона Дженніфер Ді Ноя, очолив крес-салат. Ще 40 продуктів також увійшли до цього переліку.

Вони були відібрані за вмістом 17 поживних речовин, таких як клітковина, калій, білок, вітаміни В, А, Д і фолат кальцію. Крім того, враховувалася співвідношення цінних інгредієнтів і калорій. Чим більше цей показник, тим більша користь і цінність продукту для харчування.

Крес-салат – єдина рослина, яка здатна задовольнити 100% денної потреби в поживних речовинах за 100 ккал спожитих. У китайській капусті ця цифра становить 91,99%, у мангольді – 89,27%, у шпинаті – 86,43%.

Крес-салат містить багато поживних речовин, кожна з яких позитивно впливає на наше здоров’я. Окрім великої кількості заліза, кальцію, вітаміну С, в ньому також є 14 інших важливих вітамінів, мінералів, антиоксидантів і вторинних рослинних речовин.

Вітаміни А і С захищають від заражень і зміцнюють імунітет, кальцій, калій і магній сприяють розвитку кісток і м’язів, а вітамін К може попередити ушкодження клітин мозку. Антиоксиданти також захищають від ушкодження ДНК і тим самим можуть зменшити ризик розвитку різних видів раку.

Читайте також: